Proefles aanvragen

ZELFREFLECTIE FORMULIER

Onderdeel van het rijexamen is de zelfreflectie. Hieronder vind je het zelfreflectieformulier, dat je (alvast ingevuld) moet meenemen naar het CBR-examen of nader onderzoek.

Het is de bedoeling dat je de vragen vóór jouw TTT of praktijkexamen beantwoordt. Overhandig het ingevulde formulier aan de examinator aan het begin van je toets of examen. Voor meer informatie open je het formulier hieronder.

Coronamaatregelen

Wegens het Corona virus nemen wij extra veiligheidsmaatregelen, bekijk hieronder de informatieposter.

VOORWAARDEN CBR

Hieronder vind je de brochure/folder met daarin de regels met betrekking tot de theorie-examens, praktijkexamens die door het CBR worden afgenomen.

EIGEN VERKLARING AANVRAGEN

Mijn CBR
Op Mijn CBR kun je je zaken regelen met het CBR. Eenvoudig en snel.
Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt. Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen.

Hoe werkt DigiD?
Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Heb je nog geen DigiD?
Vraag je DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto). Je kunt een aanvraagformulier voor een theorie-examen opvragen via de klantenservice.

Waarvoor is de Eigen Verklaring
De Eigen verklaring bevat elf vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft uw Eigen verklaring nodig om uw geschiktheid om te rijden te kunnen beoordelen. U moet dit formulier invullen voor de aanvraag van een rijbewijs.

Drie soorten
Er zijn drie soorten Eigen verklaringen:
  • Eigen verklaring
  • Eigen verklaring met Geneeskundig verslag
  • Eigen verklaring met Geneeskundig verslag voor C en D (vrachtauto en bus)

 

Waar te koop en wat kost het 
U kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een Eigen verklaring kopen en invullen. U kunt ook een papieren Eigen verklaring kopen. Dat kan bij een theorie-examencentrum van het CBR (alleen met PIN te betalen), bij veel rijscholen en bij de meeste gemeenten. Wij raden u aan vooraf na te gaan of uw gemeente de Eigen verklaring aan de balie verkoopt.